Asus Padfone 2: e lumea pregătită pentru o tabletă+telefon?

Am avut ocazia ieri să merg la evenimentul Asus de lansare oficială a lui Padfone 2, a doua generaţie de telefon-tabletă. În caz că nu ştiţi despre ce e vorba vă spun eu: ai un telefon cu Android care poate fi andocat într-o tabletă de 10 inch. Ideea este că poţi folosi tableta când ai nevoie de un ecran mai mare. Smecheria este că tableta foloseşte hardware-ul telefonului, adică de fapt nu este o tabletă, ci un ecran cu baterie şi difuzor.

Ce aduce nou Padfone 2

Acum că am văzut despre ce e vorba să vorbim puţin de cea de-a doua generaţie, care trebuie să recunosc că arată foarte bine. Este cu 40% mai uşoară, deci vorbim acum de un ansamblu de 650 grame, ceva mai greu decât o tabletă modernă de 10 inch. Designul a fost îmbunătăţit semnificativ, telefonul aratând chiar bine, cu o textură circulară pe spate şi un profil care se subţiază spre bază.

Mecanismul de andocare a fost îmbunătăţit, telefonul intrând prin culisare în tableta care vibrează când face contact perfect cu conectorul telefonului. Adio uşiţă ciudată, un punct slab al primului model.

Telefonul

Până să trecem la părţile negative trebuie să vă spun că îmi place foarte mult telefonul şi îmi pare rău că nu se vinde şi separat, fără “tabletă”. Deşi este tot paletă de ping pong, ca S3-ul meu, pare ceva mai mic, este semnificativ mai uşor (135 de grame) şi are un ecran foarte luminos, cifra vehiculată de Asus fiind 550 niţi. Subiectiv este mai luminos ca ecranul Super AMOLED Plus de pe S3, dar culorile nu sunt aşa de impresionante. E un ecran bun totuşi, doar că nu este perfect.

Nu am apucat să mă joc prea mult cu telefonul, dar pare că se mişcă foarte bine. E şi cazul, pentru că vine cu un procesor quad core Snapdragon S4 Pro şi 2 GB RAM. Ştie şi 4G, deci numai bine acum că Vodafone şi Orange au anunţat servicii de date pe noile frecvenţe. Ţineţi cont însă că mai este mult până vom avea parte de acoperire 4G satisfăcătoare. S-ar putea să vă vindeţi Padfone 2-ul până atunci :)

Camera foto a telefonului trebuie şi ea menţionată, pentru că Asus se laudă cu un senzor Sony de 13 megapixeli, înregistrare la 60 fps (pe rezoluţii mai mici) şi viteză în rafală de 6 cadre pe secundă (până la 100 de imagini). Impresionant, dar zic să aşteptăm să vedem calitatea imaginilor.

De rău

Nu înţeleg de ce s-a complicat Asus cu două ecrane cu rezoluţie şi aspect diferite. Avem 1280 x 720 pixeli pe telefon şi 1280 x 800 pixeli pe tabletă. Când bagi telefonul în docking aplicaţiile sunt fie scalate automat, fie se redimensionează automat (cele compatibile). Rezultă fie o imagine slabă, fie o grămadă de bani aruncaţi de Asus ca să convingă producătorii să îşi modifice aplicaţiile.

Ideal era ca cele două ecrane să aibă rezoluţii identice sau să nu afişezi nimic pe o bandă de 1280 x 80 px (care putea fi acoperită cu muchia ecranului). Probabil este vorba de bani, pentru că este mai ieftin să faci ecrane de 10 inch pe rezoluţii standard. Cam asta ar fi lucrul care mă derajează/nedumireşte la Padfone 2.

Obstacolul principal care m-ar opri să îmi cumpăr unu este preţul: începe la 3350 lei pentru varianta de 32 GB. Ouch, de banii ăştia poţi să îţi iei o tabletă bună şi un telefon decent, pe care le poţi folosi simultan, chiar dacă fişierele tale nu sunt sincronizate între ele. La 2000-2500 lei ar fi fost chiar o afacere bună. Îmi pare rău, pentru că nu este un produs rău…

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. sebi says:

    Asa ca nu poti folosii doar tableta fara telefon,ma intreb ce as face cu “tableta” daca as ramane fara telefon:)

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *