Cum ar fi sa traiesti istoria, nu sa o citesti?

man from earth Am vazut in weekend un film excelent, un SF de categoria B: Man from Earth. De obicei cand vad un film cu nota prea mare si prea putine voturi pe IMDB ma gandesc ca ori a fost votat de idioti, ori e prea nou filmul si n-a apucat inca sa stranga voturi.

O scurta incursiune in lista de actori nu scoate la iveala vreun nume mai rasarit. Cu toate acestea nu am putut rezista genului SF si l-am vazut. Ca sa mai tin putin suspansul pot sa va zic ca as fi putut lejer produce filmul asta. Actiunea se desfasoara intr-o cabana la munte, singurele momente cand oamenii ies afara fiind cand incarca ceva intr-o masina, deci as fi putut inlocui lejer decorul cu garsoniera in care stau (mai putin semineul).

Acum inapoi la poveste, pe scurt avem de-a face cu un individ care pretinde ca a incetat sa imbatraneasca pe la varsta de 35 de ani, undeva in Neanderthal. Filmul zice ceva de acum 14.000 de ani, iar Wikipedia de 24-33.000. Aspectul asta e mai putin important, ideea fiind cea care te pune pe ganduri.

Lasand la o parte improbabilitatea biologica, cum ar fi sa fi trait istoria, in loc sa o citesti din carti. Din film se trag cateva concluzii interesante, precum cea ca un om care traieste mai mult nu este neaparat cel mai destept om de pe planeta, deoarece singurul avantaj este timpul mai lung de aprofundare (poate daca Einstein ar fi fost nemuritor….). A doua chestie este ca un astfel de om n-ar stii toata istoria, ci doar doar o perspectiva mult mai ingusta, deoarece nu poate vizita simultan mai multe locuri, fiind limitat la itinerariul urmarit.

Una peste alta va recomand "Man from Earth" daca nu sunteti prea obositi. Merita sa va concentrati putin la el. Este genul de film caruia bugetul cu putine cifre nu ii scade din rating (vezi Primer, un alt SF low budget interesant).

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Cookie_503 says:

    Chiar ieri l-am vazut, si acum vad ca mentionezi si tu de el. Esti intradevar un film de exceptie, de buget mic, care face unele blockbustere de rusine.

  2. Ionut Popa says:

    E dovada clara ca nu banii conteaza pentru ca un film sa aiba succes.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *