Da-mi un motiv sa iti raspund la email

Pe langa tonele de SPAM pe care le primesc zilnic se mai strecoara si propuneri de colaborare de la persoane pe care nu le cunosc. Daca au norocul sa nu intre automat in folderul de SPAM atunci cu siguranta exista sanse foarte mari sa citesc mesajul respectiv. De raspuns cred ca raspund doar la o fractiune din ele, motivele neconstand in lipsa de timp ci in mesajul in sine.

Exista niste reguli scrise si nescrise care ar trebuie urmate de aceste mesaje pentru a putea fi luate in seama. Multi nu le stiu sau nu le iau in seama, si rau fac, pentru ca nu vor afla niciodata de ce nu sunt bagati in seama. Hai sa vedem care ar fi acele reguli, asa cum le vad eu din fotoliul celui care primeste emailuri:

  • subiectul trebuie sa contina pe scurt concluzia mesajului, adica ce doresti
  • da un “buna ziua” la inceput, un “mersi, X” si termini si cu politetea
  • scrie in primul paragraf ideea de baza a mesajului (vreau/vrem sa facem asta impreuna), strecurand si 2, maxim 3 cuvinte despre tine (sau firma ta). poti detalia oricand la sfarsit ce impliniri ai avut in viata, variantele ofertei plecand de la cea de baza samd
  • nu incepe cu am o propunere (fara sa zici exact ce trebuie sa faca fiecare) si propune sa ne intalnim sa discutam. N-am timp de pierdut cu ceva care putea fi eliminat ca subiect de interes de la inceput
  • fa tu propunerea, nu intreba “cum am putea sa colaboram?”

Cam astea sunt cele mai importante aspecte de retinut si urmat. Voi mai aveti si altele?

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Tudor Popescu says:

    Salut, Ionut. Eu, am cam trait multe experiente in viata, am 44 de ani si de vreo 22 de ani am ramas invalid in urma unui accident de munca la canal Dunare-Bucuresti. In tot acest timp am trait mai mult din mila satului decit cea a statului, adica mi-am asigurat minimum de trai cum am putut, dar am tocat o groaza de bani prin tribunale, iar de la un timp m-am gindit la un fel de trai prin care sa nu dau bani statului; adica independent cit mai mult cu putinta. Ce stii despre incalzirea geotermala? Adica, adincimea forajului, daca prinde oriunde, care ar fi costurile, si alte amanunte. Daca ai bunavointa si cunoastere, astept raspuns pe e-mail. Toate cele bune!

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *