Religie: dupa Taoism urmeaza Googlism

Am dat astazi peste un clip YouTube postat pe www.underclick.ro/, are peste 20 de minute si se poate viziona integral aici. Daca vreti sa aflati mai multe despre filosofia oamenilor de la Google este un documentar chiar interesant, timp sa aveti.

Una din concluziile interesante trase este faptul ca succesul Google depinde mult si de abordarea financiara a problemelor. Ei cauta in principal oameni motivati sa faca parte din proiecte inovatoare care pot ajuta oamenii, nu doar persoane motivate de castig. Evident ca lucreaza pe bani, dar nu asta e obiectivul principal al fiecaruia. Nu stiu cum s-ar putea crea o filiala Google in Romania…dar poate o sa evoluam si noi ca civilizatie in cativa ani :)

Mai cred ca psihologia lor de abordare a partii financiare este cea care permite realizarea de proiecte inovatoare. Atat timp cat nu se focuseaza pe bani, deadline-uri, isi permit sa aloce suficient timp pentru finisarea unui proiect. La fel inovatia face parte din valorile companiei, insa nu doar pe hartie ci si in actiunile intreprinse. O parte din mine este fascinata de Google, insa alta parte isi da seama ca momentan n-as putea face parte din aceasta companie (lasand la oparte skilurile necesare) din cauza mentalitatii mele si a scopurilor personale care cu siguranta nu se aliniaza cu filosofia Google.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. alishor says:

    Pb e, imho, ca nu gasesti oameni capabili, la noi, fara sa fie in acelasi timp si motivati financiar. Mi-ar fi teama sa angajez pe cineva in echipa mea care sa imi spuna ca nu il intereseaza aspectele financiare… mi s-ar parea cel putin ciudat.
    Iar ca strategie – se spune ca nu banii sunt importanti, ci ce anume poti face cu ei : putere, investitii, etc… pt ca banii castigati de cei din echipa ar trebui sa se intoarca tot ca beneficii spre ei .

  2. Ionut Popa says:

    E adevarat ca pare f ciudat sa vina la angajare la noi in tara o persoana cu gandirea din vest. Totusi cred ca exista o limita a remuneratiei (de obicei cea care corespunde cu ambitiile personale din acel moment) peste care nu iti mai pui problema sa cauti un serviciu care iti ofera mai multi bani, fie si cu foarte putin mai multi.

    Personal nu as putea fi motivat fara sa am un salariu OK, dar conteaza si munca in sine. Oricati bani mi-ai da nu pot munci la ceva care nu imi place, de care sa fiu mandru. Oricum psihologia angajatului e un lucru f complex, nu se poate rezuma intr-o pagina. Depinde multe de la om la om, conditii sociale, educatie etc.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *