Produse mai destepte decat cei care le folosesc!
Ionut Oprea mi-a dat azi un link catre o stire interesanta, ce vine din partea englezilor. Acest popor, odata stapan al marilor, se confrunta cu o problema destul de serioasa: milioane de locuitori nu mai stiu sa fiarba un ou corect. Si cum la ei problemele sunt tratate cu seriozitate si promptitudine British Egg Information Service (in traducere aproximativa: Institutul Britanic de informare asupra oualelor/oualor) s-a autosesizat, a studiat problema si a gasit solutia: un ou care indica bucatarului uituc momentul in care miezul este perfect fiert.
Pentru a face posibil acest lucru coaja oului este vopsita partial cu vopsea termosensibila, ce se innegreste in momentul in care oul este fiert. Singurul lucru pe care il aveti de facut este sa alegeti cum va place oul si sa cumparati unul vopsit corespunzator (moale, tare sau intermediar). “Inventia” urmeaza a fi disponibila pe rafturile magazinelor incepand cu toamna acestui an. Daca va prinde probabil se va gasi si la noi in tara cineva care sa le ofere in regim de franciza, deci ca si berea produsa la noi in tara este posibil sa se faca putin rabat la calitate (probabil vopseaua nu se va innegri sau o va face la momentul nepotrivit).
Astept pe viitor sa vad si alte alimente inteligente, poate dotate cu microcipuri ce ar putea oferi mult mai multe optiuni cumparatorului. Nu trebuie sa uitam insa dezavantajul folosirii componentelor electronice: pot fi hackuite. Deci nu este exclus sa ca in momentul in care atingem o caserola cu carne de mici sa auzim “daca ai stii cu ce E-uri m-au umflat !!!”. Lasand la o parte paranoia, dati-mi si alte linkuri cu alimente inteligente, ca sa incropesc o lista.
Nu tocmai alimente inteligente, insa device-uri care fac alimentele mai inteligente: <a target="_blank" href="http://www.we-make-money-not-art.com/archives/006803.php" rel="nofollow">aici</a> si aici
asta chiar e tare
stiam ca tehnologia moderna tinde sa reduca capacitatea omului de a face diverse lucruri dar nici in halul asta.
mi-e mila de englezi
Nu m-ar mira sa prinda si la noi chestia asta… doar suntem romani :)
Intersant. Si totusi, ce om normal ar manca un ou care cand il scoti din apa e negru? Nu e cam inestetic? Si oricum, ce se intampla daca oul va crapa in timpul procesului de fierbere, cum se mai intampla uneori? Va iesi prea tare fiert? Si ar mai fi probleme, daca saracii englezi nu stiu sa fiarba un ou, stiu sa deschida aragazul? Etc, etc
Producatorii acestui sistem extra mega super “inteligent” nu iau in considerare factorul hazard. :) Poate era mai simplu sa vanda direct oua fierte in niste capsule care sa le pastreze la temperatura x, ca sa fie calde, si gata, scutea oamenii de prea mult efort…
Si totusi, ca intrebare, cat se fierbe un ou ca sa iasa cleios? Eu pe bune ca nu stiu, acasa imi facea oua fierte mama :)
Cred ca e vopsit doar cu o dunga, nu complet.
Si oricum problema fiertului oului e chiar serioasa, deunazi am pus apa la fiert, am pus putina sare (ca sa nu crape), si l-am lasat 3 minute fix. Cand am dat sa-l curat am vazut ca e numai bun de aruncat fiind prea moale.
Eh, o sa ma uit cu atentie la problema asta cu ouale vopsite, sunt curios ce reactii va declansa.
depinde de marimea oului , cred ca era prea mare , daia a iesit moale :)) ar fi tare sa se vanda pe piata asa oua :))
yo am 13 ani si imi trebuie la scoala un ou fiert TARE , alb , ca sa-l pictam…
cum eu m-am sculat dimineata si mama inca dormea , m-am gandit sa fierb eu singura un ou …
oul este foarte mic , si l-am tinut 10 min pe foc :D :))
cine stie ce a iesit , :)) ma duc sa vad :))
apropo , :)) cand mama mi-a fiert un ou , a pus sare ca sa nu se sparga , dar tot s-a spart
eu cand am fiert un ou :D nu am pus sare , si este tare ca piatra …