Strategii pentru combaterea pirateriei software

Nici n-a plecat bine versiunea finala de Vista catre multiplicare si deja a ajuns pe net. Deci daca sunteti genul care folositi programe pirat, nu mai stai pe ganduri, deschideti programul preferat de filesharing si dati un search. O sa puteti instala versiunea finala Vista RTM (Release to Manufacturing) cu 2 luni jumate inaintea celor care platesc bani grei pentru ea.

NU inteleg de ce producatorii de software se mai chinuie sa isi protejeze produsele. Nu fac decat sa dea de lucru hackerilor, care asa devin din ce in ce mai experimentati. Nu cred ca exista vreun program care sa nu fi fost crackuit, poate doar daca nu este important pentru nimeni…

Eu as incerca alta strategie pentru a preveni pirateria software si nu e vorba de pedeapsa capitala. As oferi garantie reala, suport tehnic serios si programe de fidelizare, implicare a cumparatorilor in versiunile urmatoare, concomitent cu scaderea preturilor, evident sau adaptarea lor in functie de piata de distributie. Pana la urma cred ca orice producator ar fi multumit sa vinda mai multe licente intr-o tara precum Romania, mai ieftine, decat sa nu vanda nimic, nici cat sa isi acopere contributia la BSA. In plus si utilizatorii cu teama de lege cred ca ar plati 25-30% din costul unui PC pentru a avea sistemul de operare cu licenta, suita Office si cateva programe necesare precum antivirusul, editor de imagini, video etc.

Din pacate toti prefera sa spune ca au pierdut tz milioane de dolari din cauza pirateriei software. Ca si cum cei care folosesc software pirat si-ar fi achizitionat programele respective daca n-ar fi avut incotro.

ABONEAZA-TE PENTRU A PRIMI POSTARILE DIRECT PE EMAIL
Vei fi anuntat zilnic cand public articole noi pe blog!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. Ecuatia e putin mai simpla:

    Marii producatori au vanzari suficiente pentru un profit foarte bun, si isi permit ‘pierderile’ din piraterie (pierderi care nici macar nu pot fi dovedite).
    E o politica a strutului, nu vor sa faca eforturi sa isi vanda produsele mai ieftin pentru ca asa scumpe cum sunt merge treaba suficient cat sa se dezvolte.

  2. Ionut Popa says:

    Da, cam totul e de fatada, dar macar sa nu se mai dea loviti de pirateria asta… Imi placea mai mult Romania cand DC++ era de desktop la toti. Acum de cand cu gramofonul si jurnalistul dat in judecata pentru ca a luat de pe DC++ documente secrete sherate de un idiot parca incepe sa aiba si romanul frica de piraterie.

Lasa un comentariu:

Your email address will not be published. Required fields are marked *